Bakırın İç Mekan Tasarımında Yaratıcı Kullanımı

İnsanlığın tanıştığı ilk madenlerden olan bakır kullanımı eski çağlara dayanır. İnsanlar bakırı günlük yaşamlarında süs eşyaları, silahlar ve el sanatları için kullandılar ve medeniyet ilerledikçe bakıra olan ihtiyaç arttı.  Mutfaklarda bakır tava ve tencerelerin kullanılmaya başlanmasıyla sunduğu farklı atmosfer, zamanla evin diğer alanlarına da  yansıdı. 

 

 

Ev dekorasyonu trendlerinden biri olan bakır, ilk olarak ev dekorasyon aksesuarlarında kendini gösterdi. Artık aydınlatma ve mobilya gibi ürünlerde de yer alıyor ve bu da onu evlerde daha baskın olarak görmemizi sağlıyor. Dekorasyonda bakır genellikle geometrik şekillerle ön plana çıkan ürünler ile ev modasına bambaşka bir yön vermektedir. Örneğin sadece modern ve country dekorasyon tarzlarında yaygın olarak kullanıldığı düşünülen bakır ev aksesuarları artık klasik dekorasyonda kendine yer buluyor.

 

 

Bakır çevre dostu, uzun ömürlü, sürdürülebilir, geri dönüştürülebilir ve antimikrobiyal  gibi çok yönlü özelliklere sahiptir. Evin her yerinde kullanım için mükemmel bir seçimdir.

 

 

Bakır estetiğini bir iç mekana, küçük dekor aksesuarlardan armatürlere tüm gösterişli mobilya parçalarına, tüm mutfaklara veya gösterişli duvarlara kadar pek çok farklı yolla birleştirebilirsiniz.  Bakırın iç tasarımda yaratıcı kullanımı için çok geniş bir alan olduğundan, ilham vermek için  bakır kullanılan tasarımları bir araya getirdik.

 

 

Salonda Bakır

Elbette bakırı özgürce kullanabileceğiniz alanların başında salonlar ve oturma odaları geliyor. Çağdaş çizgilere sahip aydınlatma ürünleri, bu trendi yansıtmak için yardım alabileceğiniz ilk kategoridir. Bakır renkli, geometrik ve modern şekilli avize ve sarkıtların yanı sıra ayaklı lambalar ile bakırın şıklığını yansıtabilir. Aynı tonlarda vazo, biblo ve mumluk gibi dekoratif ürünler sayesinde alanda bütünlük sağlayabilirsiniz. Ayrıca bakır çerçeveli dekoratif aynalar, salonunuzda bile salonunuza yerleştirebileceğiniz dikkat çekici ürünler arasında yer alıyor.

 

 

Mutfakta Bakır

Mutfak dekorasyonuna bakır trendini dahil etmek istiyorsanız, küçük ev aletlerinizi bu renkte tercih edebilir veya aydınlatmada bu renge sahip ürünleri tercih edebilirsiniz. Bakır eviye, davlumbaz ve tezgah mutfak dekorunun en canlı tamamlayıcılarıdır. 

 

 

Bu ev dekorasyonu trendini mutfağınızda daha yoğun kullanmak istiyorsanız mutfak düzenleyici ürünlerinde bakır renkli kavanozları, havlu askıları, askıları veya dolap raflarını değerlendirebilirsiniz. Ayrıca küçük boyutlu bakır tava veya tencere sahipseniz duvara asacağınız askılarda bu mutfak araçlarını sergileyerek alanda hoş bir etki yaratabilirsiniz.

 

 

Mutfak dolaplarında kullanabileceğin bakır kulplar ile de tamamen klasik bir görünüm elde edebilirsin. Genel olarak işlevsel olan bir obje dekoratif hale geldiğinde harika bir görünüm yaratacaktır.

 

 

Banyoda Bakır

Evinizin diğer alanları gibi banyo dekorasyonuna önem veriyor ve bakır trendini burada yansıtmak istiyorsanız yapmanız gerekenler çok basit. Bakır renkli tezgah banyo aksesuarları, duş rafları, duvara monte aksesuarlar veya düzenleyici sepetler bu konuda size yardımcı olabilir. Banyonuzdaki bakır etkisini biraz daha arttırmak istiyorsanız mumluk veya diğer dekoratif ürünleri banyo dolabınızın üzerine yerleştirebilirsiniz.

 

 

Yatak Odasında Bakır

Bakırın yatak odası dekorasyonunda kullanımı için öncelikle bakır rengi aydınlatma ürünlerini tercih edebilirsiniz. Bakırda yapılmış bir karyola ve bakır renkli ev tekstili ile bir bütünlük sağlayabilirsiniz. Ayrıca bakır renkli dekoratif ürünlerle alanı daha renkli hale getirebilirsiniz.

 

 

Duvarda Bakır

Bakırın dekorasyonda kullanımı bunlarla sınırlı değildir. Bakır rengi dekorasyon tercih edenler arasında bakır sac da oldukça popülerdir. Hafiftir, uzun ömürlüdür ve bakım gerektirmez. Bu nedenle retro etkisi veren bu malzeme mobilya kaplamalarında veya duvar panellerde sıklıkla kullanılır. 

 

 

Hem iç mekanda duvar kaplaması olarak hem de dış cephe kaplaması olarak bakırı kullanabilirsiniz.

 

 

Dekorasyonda Bakır

Bakır renkler arasında turuncu, sarımsı pembe, bal renginden koyu kırmızımsı kahverengine kadar değişen parlak pastel tonlar bulunur. Duvarlarınızda, halılarınızda ve mobilyalarınızda kullanacağınız bakır tonları, ışığı yansıtarak iç dekorasyonda bakır renk kombinasyonları oluşturmanıza olanak sağlar. Böylelikle bakır renkli dekorasyonu ile mekanınızda farklı bir atmosfer yaratabilirsiniz. Bakır, güzel parlaklığıyla herhangi bir alanı hızla davetkar bir ev ortamına dönüştürebilir.

Yorum Ekle

Bu alandan yorum ekleyebilirsiniz.

Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Popüler Yazılar

Instagram

Bizi takip edebilirsiniz.

Paylaş

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Yayında

Benzer Yazılar

Yabani Otlardan Kurtulma Yöntemleri

Bahçenizdeki yabani otlar, istenmeyen misafirler gibi görünse de, aslında bazı faydalı özelliklere sahip olabilirler. Örneğin, bazı yabani otlar besin açısından zengindir ve salatalarda veya çorbalarda

Modern Peyzaj Tasarımı Nedir?

Modern peyzaj tasarımı, 20. yüzyılın ortalarında ortaya çıkan ve günümüzde de popülerliğini korumaya devam eden bir tarzdır. Bu tarz, temiz çizgiler, geometrik formlar ve minimalist

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x